Adviespraktijk

Adviespraktijk

Fiscaal strategisch advies voor ondernemers 

Hoe richt u uw onderneming fiscaal het beste in? HAKA 11 adviseert en begeleidt bij het maximaal gebruik maken van de fiscale mogelijkheden die uw onderneming en de wetgeving bieden. We zijn onder meer gespecialiseerd in advies aan DGA´s, herstructurering, bedrijfsopvolging en dossier-screening.

Gebruik maken van fiscale mogelijkheden

Ondernemen is vooruitzien, meebewegen met de ontwikkelingen in de markt, risico´s durven nemen. Maar ondernemen betekent ook dat u uw onderneming zo opzet dat u maximaal gebruik kunt maken van fiscale mogelijkheden. HAKA 11 weet als geen ander hoe u dat het beste kunt doen. We adviseren u graag.

Ondernemingsstructuur

De juiste structuur voor uw onderneming houdt risico´s gescheiden van uw vermogen. Deze scheiding maakt het op termijn eenvoudiger uw bedrijf over te dragen aan kinderen, manager of iemand buiten de onderneming. De wet biedt diverse fiscaalvriendelijke mogelijkheden om de risico’s te scheiden van het vermogen. HAKA 11 gebruikt deze mogelijkheden, bijvoorbeeld bij herstructurering van uw onderneming. HAKA 11 adviseert u over de besloten vennootschap, maatschap, vennootschap onder firma, eenmanszaak of combinatie van deze rechtsvormen.

DGA

Steeds meer ondernemers kiezen voor een besloten vennootschap om zaken als risico, financiering, opvolging of samenwerking goed te kunnen regelen. Een BV kan ook fiscaal interessant zijn. HAKA 11 adviseert u als DGA over de fiscale actualiteiten die van invloed zijn op uw onderneming.

Herstructurering

U past de doelstelling van uw onderneming voortdurend aan; u anticipeert op de markt. U wilt uitbreiden of juist activiteiten afsplitsen. Wat drie jaar geleden een goede oplossing was voor uw ondernemingsstructuur, hoeft dat nu niet meer te zijn. HAKA 11 stelt een strategisch fiscaal plan op, zodat u optimaal kunt ondernemen, met maximale fiscale voordelen.

Bedrijfsopvolging

Elk bedrijf krijgt vroeg of laat te maken met één of meer nieuwe aandeelhouder(s). De fiscale regels voor opvolging blijven steeds in ontwikkeling. Een opvolgingstraject vraagt daarom de juiste aanpak en planning. HAKA 11 adviseert u daarbij. Voor ons is ieder opvolgingstraject maatwerk, waarin we samenwerken met andere specialisten als notaris of accountant.

Dossier-screening

HAKA 11 screent de dossiers van uw onderneming op fiscaaljuridische aspecten. Zijn al deze aspecten goed geregeld en vastgelegd? Ongewenste risico's kunt u zo een stap voor blijven. Naar aanleiding van de dossier-screening adviseren wij u over de risico's en maatregelen. Zodat u weer zorgeloos verder kunt.